Salutació de Vol Lliure 2017

Sentiment. Passió. Tabal i dolçaina. El cant d’una albà. Portes obertes. Taules i cadires al carrer. L’albereda i el barracó. Obreres i Majorals. Coques fines i orelletes. Murta i confeti. Tradició. Alfàbegues i coets, coetó i femelleta. Sí!, vivim a BÉTERA.

Any rere any arriba agost al nostre poble. Enguany, “Obreres i Majorals 2017” lideren i engrandeixen les nostres festes.

Alfàbegues que arriben al cel, la millor Cordà del món i, sobretot, un tresor cultural únic del que podem i hem d’estar orgullosos com a poble, al temps que treballem per protegir-lo: és la nostra COETÀ PER TOTS ELS CARRERS.

Matinada del 16 d’agost, comença el ritual d’oferiment de foc:

Els Beterans, caixó al muscle, visitem cases sense descans, de veïns, mares i pares, iaios, d’Obreres i Majorals – d’enguany o de darrers anys-, de xiques estimades, d’amics, de forasters… Allà on et conviden, passes. Una mistela, una conversa, un retrobament, un record per als que ja no estan…

Un acte d’il·lusió, que veïns de Bétera i coeters celebrem junts, gaudint del passeig de foc la nit més desitjada de l’any, nit en què demostrem d’on SOM.

No volem oblidar-nos i, per això, dediquem un especial agraïment:

A tot aquells que amb esforç munteu una gàbia, als que col·loqueu una tela metàl·lica, un tauler de fusta o un tros de cartó…

A tots vosaltres que, en silenci, us heu convertit en mantenidors anònims de la nostra tradició centenària. A tot aquell que ama esta Festa i lluita per mantenir-la lliure.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES.

BETERANS, si el nostre sentiment de poble, viu; la COETÀ, viurà.

Som de BÉTERA, som Alfàbega, però també SOM FEMELLETA.VISCA BÉTERA!!!!!

Serà bonic açò!!!