Salutació de Vol Lliure

Beterans, arriba el nostre moment; ja estan ací les nostres festes.

És hora d’eixir al carrer, de retrobar-se amb els amics i coneguts, de sopar a la fresca, al barracó, de passejar per l’Albereda.

Desempolsem les camises de flors, els barrets de palla, les espardenyes. Regirem els calaixos a la cerca del “mono”, d’uns guants, unes botes. Tot, amb el so de fons de la xaranga, d’un tabal i una dolçaina. Per fi, fa olor a alfàbega.

Admirem a Obreres i Majorals, regalant-nos alegria, vitalitat i il·lusió. Exemple per als més joves, que somnien algun dia convertir-se com vosaltres, en l’orgull del nostre poble.

Tenim el privilegi de gaudir tots junts d’una Festa autèntica, singular i sobretot única. Com única és la nostra joia més volguda, la COETÀ PER TOTS ELS CARRERS.

Un ritual de foc que se celebra a les nostres places i carrers. On coeteres i coeters visiten cases sense descans, d’obreres i majorals, mares i pares, iaios, tios, xiques estimades, amics… Un acte emotiu en què tot el poble està convidat.

Vol Lliure vol fer un especial agraïment a tots els veïns i veïnes. Vertaders guardians del foc, que carregats amb tatxes, martells, cabirons, alicates i escales, munteu un gabió, col·loqueu un tauler de fusta, una tela metàl·lica o simplement un tros de cartó.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES, per la vostra dedicació i estima a aquesta tradició centenària.

Vivim a BÉTERA. Preservar la nostra coetà i cordà, és preservar el nostre poble.

Ara i sempre, pólvora en la sang, Bétera al cor.

Serà bonic açò!!!!!!!!!